Brandpreventie

Flame Resist

Uw partner voor maximale brandveiligheid

Flame-Resist is uw partner voor preventieve passieve brandveiligheid.

Denk hierbij aan;

Brandwerende afdichtingen

Afhankelijk van de hoogte en grootte van een gebouw, dient deze gebouw opgedeeld te worden in (sub)compartimenten. Diverse (water, gas, lucht) leidingen, installaties en kabelgoten gaan vervolgens door een wand of vloer. Is deze wand of vloer onderdeel van een (sub)brandcompartiment? Dan dienen deze doorvoeringen brandwerend afgedicht te worden. Een brand kan zich razendsnel verspreiden in een gebouw. Met aandacht voor een goede bouwkundige brandpreventie kan brand echter voorkomen worden. Brandwerende afdichtingen zijn hierin een van de hoogste prioriteit. Alle brandwerende afdichtingen worden zorgvuldig in een (digitale) logboek opgenomen. Alle sparingen en doorvoeringen vormen een groot risico, we behandelen ze dan ook met de grootst mogelijke zorg en volgens de laatste en strengste normeringen.

Bij Flame Resist wordt u hierin totaal ontzorgt.

Brandwerende staalbekleding

Sinds 1997 zijn onze experts actief op het gebied van bouwkundige brandpreventie. Wij weten hoe we op de meest effectieve en efficiënte manier brandveilige oplossingen kunnen realiseren. Ons specialisme ligt in het brandwerend bekleden van staalconstructies, en het aanbrengen van brandwerende plafonds en wanden.

De brandwerende staalbekleding aangebracht door Flame Resist is van een zeer hoge kwaliteit, de geleverde diensten en werkzaamheden worden altijd afgestemd op de huidige NEN-EN normen. Met onze expertise in brandwerende staalbekleding bieden wij u de meest betrouwbare en hoogwaardige oplossing voor uw situatie.

We werken met leveranciers die alleen de beste producten in brandwerend plaat materiaal en coatings leveren.

Om ervoor te zorgen dat tijdens een brand de stalen hoofddraagconstructie niet bezwijkt en intact blijft gedurende de vereiste tijd, moet er brandwerende staalbekleding zijn aangebracht zodat het staalwerk wordt beschermd en de temperatuuropbouw wordt vertraagd.

Brandwerende platen

Flame Resist maakt gebruik van de meest vooraanstaande brandwerend plaatmateriaal van de fabrikanten Promat, Gyproc en Siniat. Desbetreffende platen zijn leverbaar in diverse maten en diktes. De duur van de brandwerendheid varieert tussen de 30 en 120 minuten, afhankelijk van het type plaatmateriaal en de dikte hiervan. Flame Resist maakt gebruik van brandwerende platen voor de bekleding van liggers, staalconstructies, plafonds, wanden en branddeuren.

In onze eigen zagerij verwerken wij deze platen naar uw wens.

Brandwerende coating staalconstructies

Uit esthetisch oogpunt kan er gekozen worden om bepaalde staalconstructies brandwerend te coaten.

Flame Resist maakt gebruik van diverse hoogwaardige brandwerende coatings welke geschikt zijn voor het beschermen van staalconstructies.

De dikte van de aan te brengen coating hangt daarbij af van het type staalconstructie, de kritieke staaltemperatuur (de temperatuur waarbij de constructie zal gaan bezwijken) en de vereiste brandwerendheid.

Snel navigeren naar:

Afdichtingen

Staalbekleding

Platen

Coating staalconstructies